Ο Κώστας Δανούσης για το «Στο κόκκινο τ’ ουρανού»

«…στην οικογένειά του, το κόκκινο της σελήνης συνοδευόταν χρόνια τώρα με τον θάνατο και το αίμα. Τα μάγια είχαν λυθεί. Το κόκκινο άρχισε πια να ευεργετεί την ψυχή τους και όχι να τους μαστιγώνει με θανατικά». Το κόκκινο της σελήνης, το κόκκινο του ουρανού σαν το μεγάλο άστρο της μέρας έγερνε να ξεκουραστεί στις πλαγιές του Μαρλά!

Διαβάστε Περισσότερα

Θεόδωρος Δεύτος: Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!"

"Αγαπητή κ. Παπαδημητρίου. Επέλεξα να διαβάσω το βιβλίο σας τον Αύγουστο, όχι γιατί σας γνώριζα σαν συγγραφέα, αλλά γιατί το θέμα που πραγματεύεστε μου προκάλεσε ενδιαφέρον. Το θέμα της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, οι Βορειοηπειρώτες δηλαδή και η Β. Ήπειρος είναι ένα θέμα ταμπού για την Ελ. εξωτερική πολιτική - ίσως λόγω των ενοχών που πρέπει να αισθάνονται για τον τρόπο που την ξεπούλησαν το 1913, υπογράφοντας το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας.

Διαβάστε Περισσότερα

«Στο κόκκινο τ΄ουρανού», της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη | Εκδόσεις Πνοή

«Με αφόρμηση την ζοφερή ιστορία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, η υπόθεση του βιβλίου «Στο κόκκινο τ΄ουρανού» αφηγείται αρχικά την σκληρή υπόθεση ζωής ενός ζευγαριού Ελλήνων βορειοηπειρωτών…»

– από την Μαρία Λυδία Κυριακίδου

Διαβάστε Περισσότερα

Μυθιστόρημα συναρπαστικό, κινούμενο ανάμεσα στην ιστορία και τη μυθοπλασία

florakisalekos

Το νέο βιβλίο της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη με συντρόφεψε στο ταξίδι μου στη Νάξο, όμως μόλις για δύο μέρες, αφού το διάβασα σχεδόν απνευστί! Μυθιστόρημα συναρπαστικό, κινούμενο ανάμεσα στην ιστορία και τη μυθοπλασία, με γλώσσα ρέουσα και ισορροπία δομής.

Διαβάστε Περισσότερα

Στο κόκκινο του ουρανού – Πώς γράφτηκε

collage 1

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου Σαμοθράκη

Μεγάλο και δύσκολο το ταξίδι. Ψυχοφθόρο θα έλεγα από συναισθήματα αφού κράτησε τρία χρόνια αλλά συγχρόνως και όμορφο γιατί «ταξίδεψα» σε πολλά μέρη. Οι ήρωές μου, άλλοι ευαίσθητοι, άλλοι δυναμικοί και άλλοι ταλαιπωρημένοι με οδήγησαν μόνοι τους  προς το τέλος. Ο συγγραφέας «δένεται» συναισθηματικά, ακουμπά την ψυχή του, «αδειάζει» την ψυχή του, ζει στην μοναξιά του. Και μετά, αφού γεννηθεί, το καταθέτει  στον αναγνώστη  για να το μοιραστεί.  

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2
  • 3