Παρουσίαση του βιβλίου «Ζωή σε θαλασσοσταλιές» στον Πύργο της Τήνου

Το μυθιστόρημα «ταξίδεψε» στο χώρο που γράφτηκε και διαδραματίστηκε στις 6 Αυγούστου του 2014. Εκεί που πήραν πνοή οι ηρωίδες του βιβλίου και δημιουργήθηκαν οι ιστορίες. Στους ανεμόμυλους, στα εργαστήρια μαρμάρου, κάτω από τον γέρο-πλάτανο στη πλατεία του Πύργου της Τήνου….

 

Στη πιο μαγευτική τοποθεσία λοιπόν, στη πλατεία του Πύργου  αποφασίσαμε με τους  ανθρώπους του blogΞάνεμο που είχαν τη πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης να στήσουμε το όλο σκηνικό. Στα σκαλιά  που καταλήγουν στη πλατεία στήσαμε τα τραπέζια  όπου κάθισαν ο ιστορικός Τέχνης Παναγιώτης Πρασσάς με το θεατρικό του μονόπρακτο και ο συγγραφέας  Δημήτρης Δειλινός που μίλησε για τη γνωριμία μας των είκοσι και πλέον χρόνων.

Στα μετόπισθεν καθόμασταν η φίλη Βαλεντίνα Γαβριελάτου που απήγγειλε υπέροχα και θεατρικά τα αποσπάσματα του βιβλίου, ο Παναγιώτης Αλικάρης ως διοργανωτής από το blogΞάνεμο και εγώ που ότι κι αν είχα γράψει για να πω  εκείνη τη μαγευτική νύχτα τα μισά δεν ακούστηκαν…

 

Δίπλα μας, οι μουσικοί Πέτρος Κουσουνάδης και Βαγγέλης Μπακτής που έπαιξαν υπέροχα κομμάτια συνοδεύοντας τον Παναγιώτη Πρασσά  αλλά και που «έκλεισαν»  τη βραδιά με αγαπημένα τραγούδια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του βιβλιοπωλείου «Περί Τήνος» που ήρθαν από τη χώρα για να διαθέσουν τα βιβλία. Τη καλή μου φίλη Τασούλα Τσαλού που ήρθε από τη Μύκονο για να με τιμήσει, τη συγγραφέα Τούλα Τίγκα και όλους τους φίλους Τηνιακούς που μίλησαν και ομόρφυναν τη βραδιά αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα..