«Γράμματα από το Παρίσι», της Γεωργίας Κακαλοπούλου, στην Κατερίνη

georgia kakalopoulou parisi

Γράφει: Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Πλημμύρισαν από αναγνώστες τα Public Κατερίνης το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιούνη 2022 προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου-13ο στη σειρά-, «Γράμματα από το Παρίσι», από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Συνοδοιπόροι δίπλα της σ’ αυτό το αναγνωστικό ταξίδι ήταν η Αντωνία Βαρμάζη, φιλόλογος και ραδιοφωνική Παραγωγός του Ράδιο Ενημέρωση και η Διευθύντρια Υπ/τος Allianz, Πρόεδρος Παρ/τος Παναθηναϊκής Πιερίας, κ. Φωτεινή Φλογέρα. Η έκπληξη της παρουσίασης ήταν η νεαρή βιολίστρια Πελαγία Παπαγεωργίου, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Διαβάστε Περισσότερα

«Πέρασε καιρός», της Εύας Λούμπα, στα Πλατιά της Τήνου

Φέτος το καλοκαίρι στην Τήνο οι εκδόσεις «Βακχικόν» είχαν την τιμητική τους στις βιβλιοπαρουσιάσεις. Αν εξαιρέσουμε φυσικά το 7ο διεθνές λογοτεχνικό Φεστιβάλ, που είχε γνωστούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς από διάφορα μέρη του κόσμου και που διοργανώνει εδώ και χρόνια στο νησί ο Ποιητής Ντίνος Σιώτης και το περιοδικό του «Κοινωνία των (δ)εκάτων».

Διαβάστε Περισσότερα

«Γκρο πλάνο», της Ευαγγελίας Μινάρδου-Αδάμου, στην Τήνο

evaggelia minardou adamou tinos

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, έγινε η παρουσίαση του πρωτόλειου βιβλίου της Τηνιακής φιλολόγου και συγγραφέως Ευαγγελίας Μινάρδου-Αδάμου«Γκρο πλάνο», από τις εκδόσεις Βακχικόν. Αν και είχε εκδοθεί το 2020, η πανδημία δεν επέτρεψε, ως γνωστόν, τις βιβλιοπαρουσιάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα «Λαϊκά παραμύθια των Κυκλάδων» ζωντάνεψαν στο «Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου»

 

paramithia kikladon 3

Παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση «στης ακρίβειας τον καιρό»«στου κορονοιού την εποχή», γνώριζα πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι άνυδρο πολιτιστικά στο αγαπημένο μου νησί την Τήνο, αφού ο δήμος αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ που για δεκαοκτώ χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν του και προσέλκυε πολλούς τουρίστες. Μάλλον, από φόβο μην υπάρχουν κρούσματα στο νησί και δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4