συνεντεύξεις που έδωσα

Συνέντευξη στο λογοτεχνικό περιοδικό της Κεφαλονιάς

magda papad
Ο «ΚΕΦΑΛΟΣ - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» έχει ξεκινήση μία νέα δράση με τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ» και προσκαλεί όλους τους Λογοτέχνες, Ποιητές και Συγγραφείς να συμμετάσχουν σ' αυτήν. Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η προβολή μέσω αφιερωμάτων και συνεντεύξεων των σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιητών και Συγγραφέων, είτε έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο είτε όχι και η δημιουργία του πρώτου τόμου της «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», η οποία θα συσταθεί σε μία ανεξάρτητη ιστοσελίδα με τη μορφή ηλεκτρονικών τόμων και την έκδοση δωρεάν e-book.

Διαβάστε Περισσότερα

"Στο κόκκινο τ' ουρανού" - Συνέντευξη με την Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη μιλά στο Ξάνεμο για το βιβλίο της 
«Στο κόκκινο τ’ ουρανού» από τις εκδόσεις Πνοή. 

Με αφορμή της παρουσίασης του ιστορικού μυθιστορήματος «Στο Κόκκινο τ’ ουρανού» από τις εκδόσεις Πνοή, στις 19 Αυγούστου, στον Μαρλά της Τήνου, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, η συγγραφέας Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη παραχώρησε συνέντευξη στο Ξάνεμο. 

Διαβάστε Περισσότερα

«Αν ξεχάσουμε το παρελθόν μας, τις ρίζες μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον» λέει η συγγραφέας Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Χότζα καταλαμβάνει την εξουσία στην Αλβανία, κι αυτό είναι καταστροφικό για την ελληνική μειονότητα. Τα σύνορα κλείνουν, και στα χρόνια που ακολουθούν, οι εκτελέσεις, η εξορία και ο βασανισμός των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου γίνονται καθημερινό φαινόμενο. Ένα ζευγάρι καταφέρνει να δραπετεύσει από την κόλαση…

Διαβάστε Περισσότερα

Η Μάγδα Παπαδημητρίου μιλάει στην Πόπη Ξοφάκη

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του μυθιστορήματος «Στο κόκκινο τ' ουρανού»της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη, η συγγραφέας μιλάει για αυτό αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις του κεντρικού θέματος.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2