«Στο κόκκινο τ’ ουρανού» - παρουσίαση στη Λάρισα

της Μαρίας Χριστοδούλου

Μέσα στον  καλαίσθητο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα το βιβλίο της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη  Στο κόκκινο τ' ουρανού" από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ. παρουσία αρκετών βιβλιόφιλων .Οι ομιλητές του πάνελ πέτυχαν να διεγείρουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού δίχως να αποκαλύψουν σημαντικά σημεία της πλοκής.

[youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=YNPdg-dqV08"]

Η Μαριέττα Λάμπρου Νομικός, Διευθύντρια διαδικτυακών περιοδικών συνέθεσε το πορτρέτο του βιβλίου. Η Λητώ Τσακίρη Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας με τη διεισδυτική της ματιά μας έκανε κοινωνούς της ατμόσφαιρας του βιβλίου. Ο Χρήστος Γκόρτσος  ήταν υπεύθυνος για τη μουσική επένδυση της παρουσίασης .

 [photo_gallery style="3" source="media: images/parousiaseis/larissa/larisa.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa01.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa1.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa10.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa2.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa3.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa4.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa5.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa6.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa8.jpg,images/parousiaseis/larissa/larisa9.jpg" limit="26" width="750" height="410"]

Ενώ η Έλενα Σαλιγκάρα συγγραφέας με την αισθαντική της φωνή προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους .Την αυλαία έκλεισε η πολυτάλαντη συγγραφέας η οποία μίλησε για την έμπνευσή της κάνοντας αναφορά στο νησί του μύθου και της τέχνης ,την Τήνο. Μέσα από το ιστορικό της μυθιστόρημα η συγγραφέας θέλησε να αναπαραστήσει τη ζωή των βορειοηπειρωτών ελλήνων και  την  κατάδυνάστευση τους.
Το Διαδικτυακό περιοδικό femalevoice.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης .

πηγή: http://www.femalevoice.gr/2017/11/blog-post_177.html